info@nordichealthlab.com

Nordic Health Lab
Danneskiold-Samsøes Allé 41
1434 København
Danmark

22.06.2022
Bornholms Hospital bliver nyt NHL-partnerhospital

Nordic Health Lab og Bornholms Hospital har netop indgået partnerskab om at bidrage til at udvikle nye sundhedsløsninger tæt på borgerne i samarbejde med private aktører. Fokus er løsninger, der kan løfte nogle af hospitalets store udfordringer.

(Billede fra vores debatsession på Folkemødet, hvor dir. for Bornholms Hospital, Annemarie Hellebek deltog.)

Bornholms Hospital bliver dermed en del af Nordic Health Labs landsdækkende netværk af partnerhospitaler og matchmaking-koncept for innovative sundhedsløsninger.
Samarbejdet bygger på, at partnerne sammen skal finde løsninger til hospitalets konkrete behov. Fokus er på innovative løsninger, der frigør ressourcer, optimerer arbejdsgange og forbedrer patientoplevelsen. Bornholms Hospital kommer derfor til at bidrage til, at innovative løsninger kan skaleres.

CEO i Nordic Health Lab, Henrik Schødts, ser meget frem til samarbejdet:

”Bornholms Hospital er særlig interessant fordi, de målrettet har opbygget en tættere kontakt til kommunen, hvilket gør overgange og samarbejde på tværs mere integreret. Derudover har de et repræsentativt udsnit af den danske befolkning, og har – qua deres placering i Østersøen – flere fællestræk i deres geografi og vilkår med steder i fx Nordnorge og Finland, hvilket er vigtige sammenligningsgrundlag i forhold til skalering af løsninger og virksomheder. Og så har Bornholms Hospital bare altid haft en særlig plads i Regionen som et udviklingshospital, hvilket passer perfekt til NHL’s brobyggende mission,” forklarer Henrik Schødts.

"Vi tror på, at NHL har ressourcerne til at bidrage til løsninger på nogle af de store udfordringer, vi har i sundhedsvæsnet," siger Annemarie Hellebek, direktør på Bornholms Hospital

Ud over at matche innovative virksomheder med sundhedsvæsenets konkrete behov, kigger NHL også på at få virksomhederne til at vækste. Derfor er det interessant at se, hvordan løsningerne på Bornholm senere kan eskaleres til fordel for både det danske sundhedsvæsen, for det øvrige sundhedssystem i Norden – samt for selve virksomhederne.

Direktør på Bornholms Hospital, Annemarie Hellebek er også begejstret for samarbejdet:
“Vi ser frem til samarbejdet. Vi tror på, at NHL har ressourcerne til at bidrage til løsninger på nogle af de store udfordringer, vi har i sundhedsvæsnet. Det har betydelig værdi for et lille hospital som vores at være en del af et større samarbejde omkring innovation, hvor vi både kan bidrage med noget – og få gavn af nye løsninger hurtigt.”

Brobyggende funktion
Nordic Health Lab arbejder målrettet på at bygge bro mellem det offentlige sundhedsvæsen, vidt forskellige private aktører, og relevante vidensinstitutioner. Helt konkret kommer NHL til at præsentere Bornholms Hospital for en række forskellige sundhedsløsninger fra private aktører. Efterfølgende opsætter NHL matchmaking-møder mellem hospitalet og de relevante løsninger med henblik på at køre testforløb direkte ude på afdelingerne.