info@nordichealthlab.com

Nordic Health Lab
Danneskiold-Samsøes Allé 41
1434 København
Danmark

15.11.2021
Industriens Fonds bevilling til NHL løser udfordringer og skaber vækst

Bevilling til innovativt sundhedslab løser udfordringer og skaber vækst ved at forbinde private virksomheder med sundhedsvæsenet.

Nordic Health Lab (NHL) er brobyggeren, der screener virksomheder og giver dem adgang til at teste deres løsninger på hospitaler og i kommuner. Samtidig fokuserer NHL på at modne virksomheder til vækst og kapitalsøgningDet gør NHL til ’the missing link’ i sundhedsvæsenet. Derfor modtager NHL en bevilling fra Industriens Fond 10 millioner kroner, og bliver samtidig et landsdækkende innovations-lab.

NHL’s løsninger bliver til gennem tværsektorielt samarbejde, hvilket skaber vækst for virksomheder, forbedrer patienters dagligdag, effektiviserer sundhedspersonalets arbejdsgang, og sparer dermed sundhedsvæsenet for store summer. NHL har testarenaer i kommuner og på hospitaler. Fokus er at hjælpe borgere med​ monitorering af egen sundhed ved at flytte behandlingen ud af sundhedsvæsenet og ind i borgernes hjem. Formålet er at øge adoptionen af nye sundhedsløsninger i den offentlige sektor samtidig med at accelerere implementeringen.

Industriens Fond: ”Unik adgang og højere succesrate

Vejen fra idé til implementering kan være lang, når iværksættere og innovative virksomheder laver nye produkter til sundhedssektoren. Industriens Fond mener, at virksomhederne stilles bedre med faciliteterne i Nordic Health Lab. Thomas Hofman-Bang, der er adm. direktør i Industriens Fond forklarer: ”Gennem Nordic Health Lab får iværksættere og virksomheder unik adgang til lige præcis de aktører, processer og praktikere, som deres nye produkter henvender sig til. På den måde kan produktet hurtigt evalueres og tilpasses i virkelighedsnær kontekst, hvilket gør vejen fra prototype til færdigt produkt kortere. Samtidig betyder det, at alle relevante brugeroplevelser er indtænkt fra starten af, så alle bliver glade for den nye løsning, som bliver en forbedring for både patienter og personalet,” siger Thomas Hofman-Bang og fortsætter: ”Den danske sundhedssektor er velrenommeret, og mange lande kigger på os, når det handler om sundhedsløsninger. Derfor er det vigtigt, at de danske sundhedsvirksomheder hele tiden udvikler sig og skaber nye løsninger, som både gavner herhjemme, men som også kan eksporteres til udlandet. Det udviklingsarbejde kan Nordic Health Lab være med til at facilitere, og det støtter vi op om, så flere virksomheder udvikler nye løsninger og rammer plet med deres idéer,” forklarer Thomas Hofman-Bang. 

“Gennem Nordic Health Lab får iværksættere og virksomheder unik adgang til lige præcis de aktører, processer og praktikere, som deres nye produkter henvender sig til.”
— Thomas Hofman-Bang

Investeringsmuligheder og fast track til velfærdsinnovation

Henrik Schødts, der er fungerende direktør og medlem af bestyrelsen i NHL forklarer, at NHL også assisterer virksomheder med vækstprocessen: ”Virksomhedens værdi stiger fordi, vi giver dem adgang til at teste, forbedre og co-create deres produkt i det relevante miljø. Samtidig hjælper NHL dem med at navigere i et komplekst sundhedsøkosystem. NHL’s løsninger er fast tracks til velfærdsinnovation, og det kan både skabe vækst i det private og løfte noget af presset på det belastede sundhedssystem,” siger Henrik Schødts. Han forklarer videre, at kommunerne får en større rolle: ”Sundhedstendenserne går mod mere borgernære løsninger, som kræver tættere samarbejde mellem hospitaler og kommuner. Derfor vil kommunerne i de kommende år få en stigende betydning for sundhedsfremmende løsninger.”

Prisvindende løsning sparer store summer

En af de løsninger NHL har været med til at facilitere er appen ’Min forløbsassistent,’ som både Nordsjællands Hospital og Hillerød kommune bruger. Appen er udviklet i samarbejde med sundhedspersonale og virksomheden Emento. Løsningen gør, at patienter får relevant information på rette tid, hvilket har fordoblet patienttilfredsheden og sænket operationsudeblivelser. Det sparer sundhedsvæsenet for store summer. Appen vandt Danish Design-prisen i kategorien ’Outstanding Service’ i 2019.