info@nordichealthlab.com

Nordic Health Lab
Danneskiold-Samsøes Allé 41
1434 København
Danmark

23.06.2022
NHL får ny direktør: Jesper Juel-Helwig

Fra 1. september 2022 hedder Nordic Health Labs direktør Jesper Juel-Helwig. Han kommer fra en stilling som forretningsudviklingsdirektør i ATP og har også tung erfaring fra sundhedsvæsenet, staten og som konsulent.

Nordic Health Lab er blevet konsolideret som en tydelig sundhedsaktør i Danmark med partnerhospitaler spredt rundt i landet. Dermed er tiden klar til, at bestyrelsesmedlemmerne Henrik Schødts og Claus Rehfeld – som har haft ledelsesansvaret i en overgangsperiode – overlader den daglige ledelse til en ny direktør. Valget er faldet på den 42-årige Jesper Juel-Helwig, der har solid erfaring med forretningsudvikling og hospitalsledelse. Hans opgave som NHL-direktør bliver at bygge ovenpå det nuværende brobyggende set-up og for alvor positionere NHL i det danske og internationale sundhedssystem.

Fokus på tværsektorielle partnerskaber og et bæredygtigt sundhedsvæsen

Jesper Juel-Helwig ser frem til sin nye rolle: ”I NHL skal vi hjælpe med at forkorte afstandene og accelerere udviklingen af nye løsninger, der gavner patienter og travle medarbejdere på hospitaler og i kommuner. Samtidig skal vi bidrage til en effektiv måde for sundhedsvæsenet at gå helhjertet ind i innovationspartnerskaber trods knappe ressourcer. Nordic Health Lab har allerede vist vejen med et velfungerende koncept, gode resultater og fortsat høje ambitioner. Jeg glæder mig derfor til at sætte endnu mere fokus på værdien af tværsektorielle partnerskaber om et fremtidssikret og bæredygtigt sundhedsvæsen til gavn for både patienter og samfundet,” forklarer Jesper Juel-Helwig.

“Nordic Health Lab har allerede vist vejen med et velfungerende koncept, gode resultater og fortsat høje ambitioner. Jeg glæder mig derfor til at sætte endnu mere fokus på værdien af tværsektorielle partnerskaber om et fremtidssikret og bæredygtigt sundhedsvæsen til gavn for både patienter og samfundet”
— Jesper Juel-Helwig

Bestyrelsesformand i NHL, Jesper Lok, er meget begejstret over at få Jesper Juel-Helwig i spidsen for Nordic Health Lab:
”Jesper Juel-Helwig er en moderne og visionær leder, der forstår dynamikkerne i det offentlige og i private virksomheder, og som kender værdien af partnerskaber og tværsektorielt arbejde. Det gør ham til et perfekt match med NHL. Samtidig har NHL-holdet – i tæt samarbejde med stærke samarbejdspartnere – sikret et optimalt afsæt for den nye direktør,” forklarer Jesper Lok.

Nuværende direktør, Henrik Schødts, der var en af idéudviklerne af Nordic Health Lab, fortsætter i sin rolle indtil overgangen 1. september, hvorefter han overgår som medlem af NHL’s bestyrelse. Claus Rehfeld forbliver ligeledes i NHL’s bestyrelse.

LÆS ARTIKLEN PÅ MEDWATCH HER

LÆS ARTIKLEN PÅ ALTINGET HER