info@nordichealthlab.com

Nordic Health Lab
Danneskiold-Samsøes Allé 41
1434 København
Danmark

25.05.2023
PlatoScience – Non-invasiv hjernestimulering for hjemmebehandling

PlatoScience har skabt headsets med evidensbaseret, ikke-invasiv, neuromodulationsteknik til støtte for behandling af psykiatriske og psykologiske tilstande.

Hvad er problemet?

Rehabilitering fra både fysiske og mentale neurologiske lidelser kræver kontunerlig og personlig behandling. Mangel på behandlingsalternativer, behandlere og kapacitet i sundhedsystemet gør, at ventelisterne øger, og mange patienter bliver mere syge, mens de venter på hjælp.

Hvordan virker løsningen?

Produktet PlatoWork er et trådløst neurostimulerings-headset, som patienten bruger derhjemme for at sikre kontinuitet i behandlingen.
PlatoScience’s headset er bygget på TES-teknologi (transcranial electrical stimulation). Teknologien forbedrer neuroplasticitet ved at accelerere forandringshastigheden og arbejde med hjernen for at nå højere niveauer af forbindelse hurtigere. Det giver mikrostrøm til hjernens regioner, der påvirker humør, opmærksomhed, motorisk kontrol, arbejdshukommelse og andre højere kognitive funktioner.

Hvilken værdi kan løsningen have?

Løsningen kan støtte klinikere i deres arbejde, spare tid og hjælpe patienten, som dermed kan få hjemmebehandling.


Hvor kan løsningen bruges?

Løsningen kan bruges i psykiatrien, i kommuner og i privat praksis.

PlatoScience tester deres koncept på Nordic Health Labs partnerhospitaler

Det er Nordic Health Lab, der faciliterer testforløbene i samarbejde med innovationskonsulenterne på vores partnerhospitaler.

Virksomheden kan have testforløb på flere partnerhospitaler, men forløbene kan være tidsmæssigt forskudt.

Testforløbet varer typisk omkring tre måneder.

Vi mener, det er vigtigt at dele de erfaringer, vi gør os. Derfor offentliggør vi efter endt testforløb en rapport med konklusioner fra hele forløbet.

“Vi er meget glade for vores samarbejde med NHL. Udover at lære en masse, kan vi nu starte et meget relevant samarbejde op med et dansk hospital”
— Balder Onarheim, Founder og CEO, PlatoScience

Se en intro-video om PlatoScience’s løsning