I en tid, hvor vi lever længere, flere rammes af mentale udfordringer, og vi får sværere ved at rekruttere sundhedspersonale, står vi overfor nye udfordringer, der kræver nytænkning og handling.
Der er en voksende kløft mellem de tilbud og oplevelser, vi forventer som borgere og patienter, og hvad det nuværende system er i stand til at tilbyde. Derfor skal fremtidens sundhedssystem ikke kun levere høj kvalitet, være mere effektivt og sikkert – det skal også understøtte nærhed, lighed og tryghed.

Sådan arbejder vi med missionsdrevne partnerskaber
Vi bidrager med vores systematik, rammeværk for samarbejde, test og evalueringer, samt al vores viden og erfaring fra de seneste år med at skabe værdifulde relationer og samarbejder på tværs. Men vi har brug for at aktivere et langt bredere økosystem, for sammen at kunne nærme os et fremtidssikret sundhedsvæsen.
Vi er i gang med at udvikle og igangsætte konkrete, missionsdrevne partnerskaber, hvori vi mobiliserer flere offentlige og private aktører om én fælles retning for fremtiden, for sammen at skabe en unik mulighed for kollektiv handling og forandring.
Virksomheder er en vigtig del af partnerskaberne
I Nordic Health Lab ønsker vi at bidrage til en meningsfuld transformation. Vi er særligt optagede af at bane vejen for, at også små og mellemstore virksomheder kan se sig selv som aktive medskabere af fremtidens løsninger på de store samfundsudfordringer. Der findes enorme potentialer og uudnyttede ressourcer hos de agile, innovative og formålsdrevne virksomheder, som vi er nødt til at sætte i spil i et større fællesskab for at kunne lykkes.
Vi skaber arenaer, hvor virksomheder, store som små, kan udvikle og bidrage med nye løsninger i en ambitiøs, langsigtet portefølje. Det skaber på længere sigt nye markeder, som kan tiltrække nye investeringer, forskning etc. samt muliggøre, at vi i Danmark kan stille os forrest med fremragende innovationsmiljøer, konkurrencedygtige løsninger i global skala og kapacitet på tværs af systemet.
Samtidig understøtter vi, at især mindre virksomheders nye, innovative løsninger reelt kan skubbe udviklingen i en ny retning. De er, med deres oftest mere smidige natur, oplagte i rollen som innovative, markedsåbnende aktører, der ikke blot understøtter det eksisterende system, men udfordrer status quo.
Vi tror på, at den missionsorienterede tilgang til at løse nogle af vores sundhedsvæsens største og mest komplekse udfordringer rummer et enormt uforløst potentiale. – Det nationale og internationale potentiale er stort – ikke kun for at styrke det danske sundhedsvæsen, men også for at positionere Danmark som global leder inden for sundhedsinnovation.
Derfor har vi brug for at samle nye aktører på tværs og aktivere vores fælles ressourcer og kapacitet.
Er du nysgerrig på, hvordan vi kan samarbejde om missiondrevne partnerskaber?
Så ræk ud til Sidsel Winther Vincentz, Head of Mission-driven Partnerships and Development, på swv@nordichealthlab.com eller tlf.: 93935847.
Missioner er en tilgang til at få greb om de store samfundsudfordringer, ved at samle forskellige aktører på tværs og arbejde målrettet mod løsninger, der skaber reel forandring.
Missionsdrevne partnerskaber skaber retning og momentum til de forandringer, vi ikke kan skabe alene. Her løser man komplekse samfundsudfordringer ved at samle aktører på tværs om en fælles mission og en klar retning. Målet er et finde løsninger, der skaber reel forandring.
Det handler ikke bare om små, inkrementelle forbedringer af det eksisterende, men om at ændre hele systemer gennem samarbejde, innovation, strategisk og langsigtet tænkning.
I sundhedssektoren kan missioner f.eks. tage form som “Lighed i sundhed” eller “Women’s Health”, hvor man løser komplekse udfordringer gennem samarbejde, innovation og langsigtet, strategisk tænkning.