info@nordichealthlab.com

Nordic Health Lab
Danneskiold-Samsøes Allé 41
1434 København
Danmark

14.08.2023
Yuman – en robot, der hjælper sygeplejersker med transport af udstyr

Yuman har udviklet en automatiseret robot, Buddy, der automatisk aflaster sygeplejerske under transport af mindre udstyr.

Hvad er problemet?
Siden 2001 er aktivitetsniveauet på sygehusene blevet 4 gange så høj som antallet af sygeplejersker. Det skaber en høj arbejdspres, og derfor overvejer 6 ud af 10 sygeplejesker at forlade deres felt.

Samtidig bruger sygeplejersker omkring 37% af deres tid på at transportere medicin, mad og vasketøj, hvor de kunne have brugt tiden på selve patienten i stedet.

 

Hvordan virker løsningen?
Robotten hedder Buddy og transporterer alt fra bloprøver til medicin, mad og vasketøj. Den er nem at bruge og automatiseret til at transportere genstande på hospitalsafdelinger.

 

Hvilken værdi kan løsningen have?
Robotten kan frigive tid for sygeplejerske, der kan bruge mere tid på patienten. Den kan også øge sygeplejerske arbejdstilfredshed samt forbedre hospitalers interne processer.

 

Hvor kan løsningen bruges?
Løsningen kan bruges både på hospitaler og i kommuner.

Nordic Health Lab hjælper Yuman med testforløb på hospitaler

Det er Nordic Health Lab, der faciliterer testforløbene i samarbejde med innovationskonsulenterne på forskellige hospitaler.

Testforløbet varer typisk omkring tre måneder.

Vi mener, det er vigtigt at dele de erfaringer, vi gør os. Derfor offentliggør vi efter endt testforløb en rapport med konklusioner fra hele forløbet.

“Nordic Health Lab har hjulpet os med at skabe en teststrategi og testramme. Det har styrket vores tilgang væsentligt og sikrer, at vi er på vej til at nå pilottestmålene. Nordic Health Lab har også hjulpet med at administrere de juridiske aftaler med hospitalet.”
— Sara Lopez, Co-founder & CEO
“Som en startup med begrænsede ressourcer har Nordic Health Labs assistance på dette område givet os mulighed for at koncentrere os om det, der betyder mest – at være til stede i afdelingen, lære hvordan sygeplejersker interagerer med vores robot og foretage meningsfulde justeriger for at forbedre dens funktionalitet.”
— Sara Lopez, Co-founder & CEO

Klik på videoen og se, hvordan robotten virker

Sara Lopez & Andrei Chirtoaca, Co-Founders of Yuman