info@nordichealthlab.com

Nordic Health Lab
Danneskiold-Samsøes Allé 41
1434 København
Danmark

29.08.2023
Sygeplejersker uddelegerer succesfuldt opgaver til robotten Buddy fra Yuman

Fra primo maj til medio august 2023 har sygeplejersker på neurologisk afdeling på Bispebjerg Hospital undersøgt Yuman’s robot kaldet Buddy. Buddy er en automatiseret og intelligent mobil robot, der er selvkørende og kan transportere diverse remedier, som sygeplejersker løbende har identificeret, de har brug for.

Buddy har et modulopbygget design, der gør det muligt at transportere forskellige remedier som medicinsk udstyr (PVK, blodprøver), medicin, mad, patienttøj eller vasketøj.

Konklusioner

Nogle af hovedkonklusionerne er, at Buddy skaber mere fokuseret sygeplejetid hos patienten, mere sammenhængende patientkontakt, som medfører en god dialog mellem sygeplejersker og patienter samt gør, at sygeplejersker tager omkring 2000 færre skridt pr. vagt (ud af mellem 5000-10.000).

Derudover er Buddy meget brugervenlig og nem at anvende, efter en kort introduktion, og ligeledes nem at integrere i arbejdsgangen, selvom nogle sygeplejersker har brug for mere tid til fuldt ud at integrere Buddy i deres arbejdsgang.

Buddy gør, at sygeplejerskerne kan blive hos patienterne og uddelegere transportopgaver til Buddy. Det giver overordnet en bedre interaktion mellem sygeplejerske og patienten. Patienter finder også Buddy meget interessant, fordi den skaber interessante dialoger mellem sygeplejersker og patienter.

Mød Buddy i videoen herunder