Teton.ai’s intelligente patientmonitorering giver bedre overblik, mindre stress og højere kvalitet Det er konklusionen på et testforløb af løsningen ‘Teton One’ på Nordsjællands Hospital.
Samarbejdet mellem Nordsjællands Hospital, Teton.ai og Nordic Health Lab er samtidig et godt eksempel på samskabelse i offentligt-privat regi.
(Løsningen er testet på Neurologisk Afdeling.)
Hvad kan løsningen, Teton One?
Det er en intelligent monitorerings- og indsigtsløsning, der anvender avanceret AI til monitorering af patienter. Løsningen sikrer derfor overblik og kan alarmere personalet, hvis patienterne/borgerne er i risiko for at falde eller, når de er faldet.
Øvrige konklusioner:
- Løsningen understøtter arbejdsgange ifm. fald og faldforebyggelse
- Løsningen medfører reduktion i fald
- Løsningen bidrager til en optimering af ressourcer
- Løsningen skaber overblik, ro og tryghed og har dermed en positiv indflydelse på arbejdsmiljøet blandt sundhedspersonale.
- Afdelingen har besluttet at fortsætte med at anvende Teton One efter endt testperiode”
Flere detaljer
Resultaterne viser, at Neurologisk afdeling har opnået en reduktion i antallet af fald på sengestuerne sammenlignet med den ene måned, som udgjorde baseline. Herudover viser data fra interviews og spørgeskemaer, at løsningen understøtter personalet i deres forebyggende arbejde, hvor næsten 80% af de adspurgte rapporterer, at de har været i stand til at forhindre fald ved hjælp af løsningen. Dermed bidrager løsningen både til en reduktion i antallet af fald og til en forbedring af det generelle faldforebyggelsesarbejde.
Løsningen har forbedret overblikket hos sundhedspersonalet, reduceret irrelevante afbrydelser og muliggjort monitorering af patientgrupper med usikkerhed omkring behovet for fastvagt. Igennem spørgeskemabesvarelser beretter 94% om at systemet har været meningsfuldt for dem at anvende i deres arbejde. Systemet har understøttet og optimeret måden patienterne fordeles mellem sundhedspersonalet, og har samlet set ført til en mere effektiv ressourceudnyttelse i de enkelte vagtlag. Derudover har det bedre overblik gjort, at sundhedspersonale fortæller om en større grad af ro og tryghed samt mindre stress. Sideløbende med denne test har afdelingen også foretaget forskellige organisatoriske ændringer, som har haft en stor indflydelse på det oplevede arbejdsmiljø, som under testen er blevet forbedret.
Endeligt har afdelingen gennem testen af løsningen identificeret et potentiale i at udvikle funktioner indenfor søvnmonitorering og identifikation af kramper. Derudover arbejder Teton.ai også med funktioner indenfor venderegimer, hvor det kan registreres, hvor længe den enkelte patient befinder sig i forskellige stillinger.
Rapporten er baseret på 25 interviews med sundhedspersonale, 100 spørgeskemabesvarelser fra sundhedspersonale og 2 patientinterviews. Herudover er der anvendt opgørelser for antal manuelt rapporterede fald, samt data fra Teton.ai’s database.
Nordic Health Lab har stået for matchmaking, facilitering af testforløb og udarbejdelse af evalueringsrapport.
Vi takker både Nordsjællands Hospital, Teton.ai og alle de involverede medarbejdere for et rigtigt godt og engagerende samarbejde i løbet af hele testperioden.